Cercar en aquest blog

divendres, 23 de març de 2012

INICI D'UN PROJECTE GLOBAL D'AULA: L'ESCLAVITUD

Continuant el tema iniciat la passada setmana i aprofitant quer diumenge, 25 de març, és "Día Internacional de Recuerdo de las Víctimas de la Esclavitud y la Trata Transatlántica de Esclavos" he treballat novament conceptes relacionats amb exclavitud.

Arrel del Descobriment d'Amèrica i del procés de colonització per part de països europeus que va sofrir després va succeir un fenoment potenciat durant quatre segles: La tràgica trata transatlàntica d'esclaus. Aquest succés ha representat un  dels capítols més tràgics de la història de la humanitat i crec que mereix un capítol apart dins aquest projecte global.

A la nostra aula l'ús del cinema és una pràctica molt habitual, ja que és una manera alternativa de rebre informació sobre el tema que hem d'investigar ( i no sempre a partir de xerrades o classes magistrals de la mestra). La idea era posar un fragment de la pel.lícula "Amistat", més concretament el troç que reflecteix els trtasllats d'esclaus des de l'Àfrica fins a paisos americans. Però el grup s'ha enganxat al film i hem decidit veure tota la pel.lícula completa.

Quines activitats / tasques ens hem plantejat:

  • Visionat de la pel.lícula amb presa d'apunts

  • Explicar de manera grupal l'argument de la pel.lícula a la mestra, relacionat-lo amb el que hem anat estudiant aquests dies.

  • Interpretar un mapa de rutes trasnoceàniques de trasllats d'esclaus dels segles XV al XIX

  • Situar un mapa mundi mud tots els països que surtin reflectits a la pel.lículai relaiconar-los amb les rutes traballades a la tasca anteriors.Podreu trobar tot tipus de mapes muds per imprimer al següent link ( http://www.aularagon.org/files/espa/atlas/mapasmudosbconegro.htm)


Totes les actvitats es faran per parelles i arribant aun  consens en relacio al  producte final ...
Dilluns continuarem amb el procés...
BON CAP DE SETMANA