Cercar en aquest blog

dijous, 8 de març de 2012

Jornades 8 i 9 de març: dia internacional de la dona treballadora

 1er dia de les JORNADES. Dijous 8 de març
Avui i demà hem decidit tractar el tema de la igualtat de gènere aprofitant el dia internacional de la dona . La primera activitat ha sigut una lectura individual d'un texte que explica els fets que succeïren des de la vaga de treballadores del tèxtil de 1857, l'incendi de la fàbrica Cotton i l'incendi de la fàbrica Triangle el  dia 25 de març de 1911.A partir d'aquesta lectura individual, hem fet una lectura col·lectiva i una reflexió entre tots on hi ha hagut una presa de consciència de les desigualtats que existien en aquella època.

La següent activitat ha sigut realitzar un mapa conceptual dels fets: contextualització, cronologia dels fets i conseqüències.
Fotogaleria de l'activitat

La resta de les activitats del matí han girat al voltant de la pel·lícula Àgora, d'Alejandro Amenàbar. En acabar podrem completar la nostra línia del temps de la pel·lícula i fer-ne un resum. D'aquesta manera haurem treballat de forma transversal temes sobre ciència i igualtat, ja que la figura d'Hipathia representa una icona de la dona científica adelentada als seus temps.

 Ágora, d'Alejandro Amenábar


En acabar la pel.lícula entre tots hem fet una bon resum i una bona reflexió del què hem aprés i el què ens volia transmetre.

La darrera part del matí la hem ocupada hem fer una recerca de frases siginificatives en relació al "Dia de la dona"  a més de preparar  un article per la nostra revista.