Cercar en aquest blog

divendres, 9 de març de 2012

Jornades 8 i 9 de març: dia internacional de la dona treballadora (II)


Inciam la jornada amb la lectura del Diari Balears. Trobam una notícia relacionada amb el tema que ens ocupa. Per tant aprofitam per fer una lectura d'aquest article i poder encetar un debat al respecte.

Per què ens plategem al segle XXI "El Dia Internacional de la Dona"?

Per poder tenir arguments al respecte visionam una sèrie de videos en relació al Dia Internacional de la Dona. A més d'ajudar-nos a poder seleccionar bé les frases a treballar al final de la jornada.
 
 

  Feim un debat sobre la figura de la dona al segle XXI, que ha resultat molt enriquidor. Haurem de continuar fent feina amb això!

Visionam un nou video ... "La dona i la sobirania alimentària", que ens donarà moltes idees per
treballar a classe la setmana que ve. L'entrevista és a n'Esther Vivas, de la Universitat Pompeu Fabra
de Barcelona. Els temes: submisió de la dona, sistema capitalista, ideologia patriarcal, monocultius i agricultura intensiva, pèrdua de biodiversitat, salut, pèrdua d'identitat cultural, globalització, ajudes i subsidis, especul·lació alimentària, ... Trobareu un article molt complet al seu blog.
 
 
És hora de reflexionar i pair tot el que hem anat parlant, veient i debatint. Hem aprofitat el matí, hem remogut algunes idees preconcebudes, prejudicis dels quals no en som conscients i enriquit la nostra vida amb la visió de l'altre.

I per finalitzar aquest segon dia anem a escriure una frase resum de tot el vist i discutit fins ara...
 
...Continuarà