Cercar en aquest blog

dilluns, 19 de març de 2012

INICI D'UN PROJECTE GLOBAL D'AULA: 1ª PASSA. Videofòrum. "Cold Mountain"

Divendres 16 de març... Avui matí iniciam un nou tema a treballar. El nostre objectiu és crear una macro projecte que pugui sorgir a partir de la pel.lícula avui triada i que es pugui treballar i enriquir des de totes les matèries que treballam a la nostra aula. Però poc a pooc i bona letra...

INICIAM NOVA EXPERIÈNCIA

... La idea era iniciar nova etapa històrica i continuar treballant la línia dle temps. Visionar una pel.lícula sempre és un bon inici per tant aquesta ha estat la primera passa.

 La pel.lícula en qüestió ha estat "Cold Mountain". Un vídeo que pot donar molts d'aspectes a treballar: l'exclatitud i les classes socials (societat jeràrquica), l'evolució de nord Amèrica des del descobriment i colonització anglesa a més  del naixament de noves cilivitzacions, el concepte de guerra civil,... aspectes que poden parèixer només de l'àrea de socials o ciudadania però que des de procediments de les dues llèngües i procesos de la comunicació, i complementat per aspectes de C. Naturals, i Matemàtiques (el treball de la línia del temps es fet des d'aquesta matèria) pot donar peu a un projecte global i molt ric que ens pot ajudar no només a cohesionar la feina d'aula sinó que a funcionalitzar tots els aprenetatges que es vagin desenvolupant.

PROCÉS: 1.VISIONAT DEL VIDEO2. ASPECTES DE LA PEL.LÍCULA A TREBALLAR.


 -Quina guerra reflecteix la pel.lícula
-Els dos grups de la guerra
-Batalles que surten
-Classes socials: hi ha exclaus? per què? de quina raça?
-Personatges importants -Desenllaç


Dilluns treballarem la part del fòrum... 3. VIDEOFÒRUM.Treballam els següents conceptes:


 *Esclavitud.
*Situació d'Amèrica i Àfrica als segles XVI i XVII
*Motiu de la guerra de Secessió Americana

 Després de la xerrada i la posada en grup tota la informació extreta de la pel.lícula es horá d'ampliar-la fent una bona recerca per internet o als nostres llibres de l'aula.

  Continuarà!!!!