Cercar en aquest blog

dimarts, 3 d’abril de 2012

Infografies

Al centre hem fet vàries línies del temps el que duim de curs. Són un eina molt útil per fer un aprenentatge significatiu i comunicar. Les infografies són creacions digitals amb gràfics on es presenten dades acompanyades de breus textes. Les mateixes línies de temps, realitzades i tractades mitjançant programes d'edició gràfica són infografies. Podrem utilitzar l'inkscape, que és software lliure d'edició de gràfics vectorials, per representar les dades.

Fent una breu recerca a la web, trobam molts de blogs dedicats a aquest tema. Mundoinfografia n'és un, on podem trobar-ne d'interessants. El blog de matemàtiques de l'escola de Palma Mata de Jonc també en va recollint sota l'etiqueta infografies.

Intentarem, a partir del producte que hem de crear al projecte de l'esclavitud al segle XXI, que algun dels grups realitzi una vertadera infografia amb l'ajuda d'algun d'aquests programes. Allò primer però, serà la recollida de dades. Amb una altra breu cerca [google:"datos esclavitud"], trobarem enllaços com aquests per presentar en forma d'infografies:

http://www.adital.com.br/site/noticia2.asp?lang=ES&cod=6653
http://geaphotowords.com/blog/?p=7330

Dues webs més (en anglès) on es tracta el tema de l'esclavitud al segle XXI, molt recomanables per visitar són:
Slavery foot print i Products of slavery

Hem triat aquesta infografia que no representa dades, sinó un conte per il·lustrar l'entrada. Les trobareu a l'apartat d'infografies del diari Público.