Cercar en aquest blog

dijous, 18 d’octubre de 2012

DIADA DE LES VERGES

A la nostra illa és típic el 20 d'octubre festejar la "diada de els verges" amb bunyols de vent i vi dolç. I ha estat l'excusa perfecte per fer el següent projecte, mentre finalizàvem el projecte de la PREHISTORIA (aviat penjarem els productes finals). 

A més ha estat el primer projecte compartit amb els nostre companys de les aules de Pinaret i els PQPIs.

QUÈ HEM FET????

Primer de tot ens hem preguntat:  per què es diu el dia de les verges? 

AU IDO ... a investigar!!!...
... cercant, cercant ... hem trobat d'on ve la llegenda...i hem trobat la "Llegenda de Santa Úrsula"

Després de llegir, discutir i entendre el per què de la diada, decidírem repassar un poc de geografia i fer un mapa on es reflectís el peregrinatge de Santa Úrsula i les seves companyes verges, i així situar Britània (Inglaterra), Colònia (Alemània), Roma (Itàlia) i l'Imnperi Otomà (Túrquia)
Després de la feina de contextualització és hora de pensar en el producte  final...i quin millor producte que una bona bunyolada per divendres dia 19????

QUÈ NECESSITEM??

1. LA RECEPTA

2. DINERS PELS INGREDIENTS

3. ORGANITZAR LA DIADA

DONCS... A cercar receptes, a pressupostar despeses per fer els bunyols i a preparar el dia de la bunyolada


1.Una vegada trobada la recepta la hem redactada a les tres llengües que treballam a l'aula: castellà, català i anglès.
ah!!! Hem cercat un tutorial per veure el procés d'elaboració2. després hem fet càlculs de quines quantitat necessitaríem de cada un dels ingredientes per poder fer bunyols per 15 persones, que som els que serem el dia de la bunyolada: a partir de regles de tres, càlcul  de percetatges i els preus trobats a la pàgina de mercadona online (  www.mercadona.es/compraonline.) hem  pogut fer el pressupost de despeses i demanar al nostre director diners per poder fer la compra.

 Ha costat però ja tenim els diners ...ara a comprar per tenir tot per demà!!!!!!!!!!!!!!!!AHHHHHHHHHHHH.... I tot ha passat a formar part d'un dossier final on hem anat recollint tot el treballat, ja tenim un nou capítol pel nostre port foli escolar!


3. Ja només queda posar-mos a fer i fregir .... però això ho deixam per demà!!!


Aviat fotossssss!!!!!!!!!!!!!!