Cercar en aquest blog

dilluns, 14 de gener de 2013

Carta oberta als meus companys des Fusteret.

Hola querid@s lectores

Hemos empezado este trimestre con mucha fuerza y tenemos  muchas cosas que contaros:  tres proyectos nuevos en marcha, nuevos alumn@s con nuevas metas ...  y nuevos retos que ya nos van rondando
 
 ...PERO
 
... HOY  es hora de presentaros un carta de un gran profesional  y excepcional persona, el  cual es el responsable de que este BLOG naciera y que yo sea,  a día de hoy y aún en proceso de mejora,  una "mini especialista" en trabajo de TICs en nuestro centro.
 
Toni Salom fue mi gran guía en el trabajo de las TICs en nuestra aula y gracias a él perdí el miedo a iniciarme en las webquests, los blogs, las infografias, los dossiers colaborativos en el google doc, ...
 
Este año está en un nuevo centro continuando con su gran trabajo con otros chicos y chicas pero nosotros no dejamos de recordarle. Y aunque sólo es un "hasta luego" (seguro que pronto nos encontramos de nuevos en los caminos de la educación) le pedimos unas líneas que cerrara su  primer ciclo en Fusteret

Aquí os la  dejo y a mí sólo me resta por decir...

....GRÀCIES TONI!!!!!!


"El curs passat vaig aterrar entre vosaltres ignorant-ho tot del món dels centres de menors i del seu funcionament. Els dubtes al voltant de les estratègies per fer activitats d’aula amb alumnes d’aquestes característiques em preocupaven un pèl. I per damunt de tot, la diversitat de nivells amb els què ens hauríem d’enfrontar. Una sola aula per quatre o cinc cursos diferents? No me’n podia avenir!

Clar que hi havia na Núria, una professional decidida d’entrada, cosa de gens menystenir quan et trobes en aquesta situació. Així que vaig decidir anar al seu darrera i seguir-li la corrent. Integració, aprenentatge col·laboratiu, aprenentatge basat en projectes, interdisciplinarietat, formació integral i funcional, metacognició, diversitat, educació inclusiva… i és que en ella resulta que hi ha un pou de coneixement aplicat i experiència docent innovadora i atrevida. Poc a poc em vaig adonar que aquell era el camí, que l’èxit en la nostra feina residia en retornar la confiança amb les pròpies possibilitats. L’ajuda i recolçament de Joana i d’Eva també varen ser capdals per fer-me sentir part de l’equip, i sempre em quedaré curt a l’hora de definir-les a elles també en l’aspecte professional.

I en quant a la resta de l’equip tècnic i educadors, pens que la tasca enorme encomanada a aquest grup de persones només la poden dur a terme amb l’infinita paciència que demostren dia a dia amb els que, per un motiu o per un altre, han tengut mala sort tant aviat a la vida.

I com res podria funcionar sense la neteja, seguretat o cuina, al centre, a més a més de disfrutar d’aquests serveis, disfruten del bon humor, de la simpatia i complicitat de la resta de companys . Espero de veritat que aquesta atac contra l’equitat social que suposen les retallades acabi aviat, per tal de que es pugui seguir atenent les necessitats amb al menys, les mateixes garanties que fins ara.

Ara fa poc més de mig any que vaig deixar el centre i em sento afortunat per per haver-me oferit una experiència i un aprenentatge que no té preu i que m’ha servit per continuar en el camí d’entendre en què consisteix això de l’educació.


 Per molts d’anys!!!

Toni Salom"